zaterdag 24 maart 2012

Gevoeliger worden.
Er is al veel geschreven over 2012. In hoofdlijnen gaat het dan steeds over het verhogen van de frequentie van onze energietrilling. Door de verhoging van deze trilling worden we gevoeliger.
Gevoeliger worden is niet hetzelfde als emotioneler zijn. Gevoeliger worden betekent: zuiverder voelen en zien en weten. Meer opmerken, registreren, en waarnemen.
 Het is meer in de betekenis van: gevoelige apparatuur. De geluidsinstallaties worden b.v. steeds  gevoeliger. Dat betekent dat ze de muziek zuiverder laten  klinken, maar niet dat het apparaat er emotioneel van wordt. Het betekent ook niet dat het apparaat er een interpretatie aan geeft of een waardeoordeel aan vast knoopt. Het geeft zuiver weer, zoals het is. Dus zit er een stofje op, dan hoor je dat ook. Er is eerder “ruis op de lijn”.
Emoties zorgen bij het gevoeliger worden voor “ruis op de lijn”. Omdat we gevoeliger zijn, zullen we emoties ook sterker ervaren. 
Wat zijn emoties?
Dat zijn jouw reacties op bepaalde ervaringen of situaties waarin je zit of zat. Die reacties hebben veel te maken met het waardesysteem  waarin je bent opgegroeid. Wat er om je heen als normaal of abnormaal werd gezien. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook ervaringen zijn die pijnlijk zijn, in welke omgeving dan ook. Lichamelijke pijn zal b.v. altijd zorgen voor een reactie. Deze ervaringen zorgen voor een soort bestand dat actief wordt, zodra er iets opduikt wat een herinnering aanraakt. Dan voel je weer die emoties die je er destijds ook bij had.
Emoties zijn als de golven op het water, ze zijn afhankelijk van de omstandigheden die er op inwerken. Ze zijn veranderlijk.
Hoe gevoeliger je nu wordt, hoe eerder je de “ruis op de lijn"voelt. De emoties voel je versterkt, juist door die gevoeligheid. Je wordt daardoor wel haast gedwongen om er naar te kijken en er misschien zelfs iets aan te doen. Er iets aan te doen, om de ervaringen alsnog te verwerken, zodat ze niet meer verstorend werken.  Uitzuiveren, zou je kunnen zeggen.
Hoe meer je uitzuivert, hoe helderder je wordt.
Hoe gevoeliger voor verstoringen, hoe gevoeliger voor je eigen pijnpunten. 
Je pijnpunten trillen mee als er iets gebeurt wat ze triggert (aktiveert). Zie dat niet aan voor waarheid. Je voelt ze omdat ze meebewegen. Dat is het moment om ze te erkennen en ze de waarheid te vertellen. De waarheid is dat ze voorbij gaan en dat ze opgenomen worden in de oneindige, creƫrende liefde, die jij werkelijk bent.
Je kunt je emoties zien als kinderen die gerustgesteld willen worden. Ze vragen om veiligheid en jij kunt ze die bieden.
Zorg dat je de leiding houdt en dat je duidelijk bent over je doel. Als je de leiding uit handen geeft aan je emoties, wordt het een chaos. Net als met een kind dat nog niet voor zichzelf kan zorgen, loopt het dan uit de hand. Het kijkt naar te spannende films, eet junkfood en gaat te laat naar bed.
Het is soms lastig, ik weet het.
Kinderen kunnen enorm schreeuwen om hun zin te krijgen, maar toch: Jij weet beter, dus zorg voor rust en veiligheid.
Als je je trauma’s hebt verwerkt zul je zuiverder voelen, maar minder emotioneel reageren. Je kunt dan b.v. zien dat iemand niet de waarheid vertelt, maar je wordt er niet emotioneel bij.
Gevoelens zijn als het water, emoties als de golven.
Wie gevoeliger is geworden en zijn pijn heeft uitgezuiverd is als een kalm water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten