woensdag 26 juni 2013

therapie in 2013

Therapie in 2013...het is even wennen.
Wat ik steeds vaker merk is dat het niet meer kan, of mag. Er zit dan iemand tegenover me waarvan het duidelijk is dat deze persoon heel goed zelf weet wat er aan de hand is, en ook best weet wat hij of zij eraan zou kunnen doen. Maar ja, de oude gewoonte is: hulp zoeken, als er iets niet lekker zit.
Ik voel dan helaas geen hulp in me stromen om aan die persoon te geven, eerder voel ik het seintje: 'NIETS doen'!
'Niets doen' is eigenlijk een hele efficiënte manier van 'therapie'. Als je 'niets doet', geef je ruimte aan het natuurlijke proces. Het zelfgenezend vermogen krijgt de tijd om in eigen tempo aan het werk te gaan, of te blijven. Waarschijnlijk het laatste, want elk levend mechanisme heeft een natuurlijke impuls om te regenereren.
We balanceren altijd rondom een punt van evenwicht. Let wel: rondom. Echt evenwicht bestaat niet, want dan is er geen beweging en als er stilstand is, is de dood niet ver weg.
Dus als je uit balans bent door een ervaring, gaan je lichaam en je geest meestal direct over tot herstel. Dat herstel kost tijd, en het heeft een zekere rust nodig en energie.
Het vraagt geduld om een verwerkingsproces door te gaan en niets te doen, terwijl het evenwicht zich dan langzaam aan weer kan herstellen.
Je kunt natuurlijk ook allerlei krachtoefeningen gaan doen, energiewerk bijvoorbeeld, maar dat is een beetje als leren lopen op één been, terwijl je andere been nog steeds in het gips zit.
Tijd, rust, aandacht, en vertrouwen, zijn de  ingrediënten voor een natuurlijk herstel.

Eigen  verantwoordelijkheid.
Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen geluk. Dat is altijd zo geweest, maar we hadden een soort gewoonte gekregen om anderen de schuld te geven, van wat zich in ons leven voordeed. Nu wordt dat niet meer ondersteund. Iedereen wordt verantwoordelijk gehouden voor zijn eigen gedrag en de gevolgen daarvan.
Therapie in 2013, bestaat het eigenlijk nog wel? In mijn beleving is het meer een kwestie van 'bijschijnen'.
Iemand anders kan je helpen om wat meer licht te laten schijnen op je situatie. Twee weten meer dan een. En in dat licht kun je helderder zien en voelen hoe het zit.
Een energetische behandeling kan je helpen, doordat je zelfgenezend vermogen wat extra energie krijgt, en om weer helder te voelen wat je zelf al heel goed weet. En dan weet  je zelf weer, hoe je verder moet.
2013, even wennen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten