maandag 7 november 2011

De Engelen van liefde over het hart

In elke religie of spirituele stroming wordt gezegd dat liefde het belangrijkste is, of zelfs dat liefde alles is wat er bestaat. 
Gister was ik bij de lezing van Peter Toonen en  ook in zijn verhaal kwam er een moment waarop hij zei dat liefde de boel bij elkaar houdt. Hij zei dat het enige probleem op aarde is, dat we niet geleerd hebben om van ons zelf te houden. We voelen allemaal dat dat waar is, maar we hebben nog steeds nodig dat we daar aan herinnerd worden. Ook had hij een interessant verhaal over het hart, wat alleen maar gaat kloppen als er vanuit de ziel een wilskracht is, om het leven aan te gaan.
Wat de engelen van liefde via mij schreven gaat hier ook over:
Ze zeggen: 

"Liefde is de verbindende energie. Zonder liefde zou er totale chaos zijn.
Er zou beweging zijn, maar in geen enkel georganiseerd patroon.
Het zou eruptie veroorzaken, maar geen plan.
De liefde is de kracht die dingen laat gebeuren in vooruitgang, in elk plan dat dingen laat groeien en evolueren naar betere bestaanswijzen. Dat is waar liefde om gaat: evolutie, organisatie in beweging en groei.
“Waartoe?”vraag je.
Naar God, zou ik kunnen zeggen.
En wat is God? Totale liefde, liefde in perfectie.
We weten dat het gek klinkt, maar liefde is de adem van God, zou je kunnen zeggen, en in die adem kan iemand evolueren en groeien en worden zoals hij/zij/het: voor altijd in liefde.
Die adem gaat in en uit, voor eeuwig en eeuwig, om er voor altijd te zijn, in eeuwig bewegende beweging.
Als je lief hebt kun je voelen waar je hart gekwetst is. Als je lief hebt voel je de kneuzingen die er eerder in gekomen zijn.
Mensen raken gekwetst als ze liefhebben, als er niet op een gelijkwaardige wijze ook van hen wordt gehouden. Je kunt dan voelen waar de energie botst in de ruimte, waar die een andere energie op disharmonieuze wijze ontmoet.


Het hart als centrum.
Er is een plek die we het hart noemen. Dat is niet alleen een plek in je lichaam maar het is ook de energiebron van je hele systeem. En met systeem bedoelen we zowel je lichaam- als je ziele- energie.
Je zielsenergie is echt het hart van alles, want het is je ziel die de “besluiten van het hart” neemt. Het besluit om te leven of te sterven, maar ook hoe je gelukkig kunt leven.
Wat je gelukkig maakt is in wezen een kwestie van zielskeuzes.
Ook zorgt het er voor dat je er naar verlangt om de lessen te leren, die je nodig hebt om het niveau van je zielsenergie omhoog te brengen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten